Doppenspaaractie

Over het doppen sparen

DOPPEN SPAREN

Iedereen heeft ze thuis; plastic doppen en deksels van bijvoorbeeld frisdrankflessen of pindakaaspotten. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! Die doppen zijn namelijk geld waard. Zo ontlast u het milieu én steunt u KNGF Geleidehonden. De opbrengst gaat namelijk naar de opleiding van onze honden. voor de geleidehond.

www.geleidehond.nl/doppen
www.facebook.com/groups/offifieledoppenactie.kngfgeleidehond/
welkedoppen?

 

U kunt allerlei plastic doppen voor ons sparen: van mineraalwater- en frisdrankflessen tot doppen van fruitsappakken en sportdrankjes. Of denk aan doppen van slagroombussen, doseerdopjes van wasmiddel, wasbolletjes en deksels van potten pindakaas of chocopasta. Ook doppen van shampoo, zepen en deodorant mogen ingeleverd worden.

HOE INLEVEREN?

Levert u de doppen alstublieft schoon en droog in, want we slaan ze op bij inzamelpunten en daar blijven ze geruime tijd liggen. Lipjes van metaal of karton of een rubberen rand in of aan de dop vervuilen het recycleproces. Wilt u deze voor ons verwijderen? Bij sportdrankdoppen mag het kleine doorzichtige plastic dopje weggehaald worden.

WAAR INLEVEREN?

De gespaarde doppen kunt u afgeven bij een verzamelpunt in uw regio. Graag in één zak en niet in meerdere kleine zakjes. Via dit inzamelpunt gaan de zakken met doppen naar een opslagdepot, waar een grote bouwcontainer staat. Als de container helemaal vol is met doppen gaat deze per vrachtauto naar een recyclebedrijf dat een vergoeding toekent aan KNGF Geleidehonden.

MEER INFORMATIE

In heel Nederland zijn inzamelpunten voor de plasticdoppenactie. Kijk op www.geleidehond.nl/doppen voor een inzamelpunt bij u in de buurt, of lever de doppen op onderstaand adres in. Op de website en op de doppenactie Facebookpagina van KNGF Geleidehonden vindt u de meest recente informatie.

Namens onze honden bedankt!

 

Doppen inleveren

Bij alle opvanglocaties van Okidoki kunt u uw gespaarde doppen inleveren. Wij zorgen ervoor dat de doppen op de juiste plaats komen.