Ouderavond

Ouderavond op 28 maart

Op dinsdagavond 28 maart organiseren wij weer een ouderavond. Wij hebben deze keer gekozen voor een ouderavond waarbij wij diverse workshops aanbieden. U kunt zich vooraf via de mail inschrijven voor 1 van deze workshops. Wij streven ernaar om zo veel mogelijk ouders te kunnen inplannen op de workshop van hun keuze. Vanuit praktische en organisatorische redenen zit er aan alle workshops echter wel een maximum aantal deelnemers. Wanneer de animo voor een bepaalde workshop te groot is zullen we kijken of we deze workshop nogmaals kunnen aanbieden.

Welke onderwerpen komen aan bod?

Workshop 1: Kinder EHBO door AC Brandpreventie. ( 0-12 jaar)Tijdens deze workshop komen diverse veel voorkomende ongevallen aan bod; hoe kun je in deze situaties het beste handelen? De volgende onderwerpen worden o.a. besproken verstikking, schaafwonden, tand door lip, koortsstuip, vingers tussen de deur.

Workshop 2: Weerbaarheid bij kinderen door HCO. ( 0- 6jaar)
Deze workshop geeft antwoord op de vraag wat is weerbaarheid? Hoe kun je je kind daarin begeleiden? Aan bod komen zelfstandigheid, zelfvertrouwen en welke rol heb je als opvoeder hierbij?

Workshop 3: Weerbaarheid bij kinderen door Rino Vijverberg, praktijk Orka. ( 6- 12 jaar)
Deze workshop geeft antwoord op de vragen, Hoe kan ik als ouder de weerbaarheid van mijn kind versterken? Hoe kan het kind zich weerbaar gedragen in contact met leeftijdsgenoten? De morele ontwikkeling van kinderen: normen en waarden. Vier manieren om te reageren op uitdagen. Zelfstandigheid als voorwaarde voor weerbaarheid.

Workshop 4: Sociale media door Safe & Social 4U. ( 8-12 jaar)
Deze workshop geeft informatie over sociale media en het digitale tijdperk met betrekking tot de kinderen. Waar zijn onze kinderen mee bezig op sociale media, wat zijn de gevaren van sociale media, hoe kan ik hier als ouder mee om gaan. Ook is er tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht en vragen.

Workshop 5: Peuters, lief maar lastig, door Eva Croes, jeugdverpleegkundige van het JGZ. ( 1,5- 4 jaar)
In deze workshop komen allerlei zaken aan bod omtrent uw peuter. Peuters ontdekken zichzelf. Ze krijgen een eigen willetje. Dat is goed, maar voor ouders niet altijd makkelijk. Wat doe je als je kind een driftbui heeft? Niet wil eten? Of steeds uit bed komt?

 

Samengevat:

Ouderavond op:


Datum :        Dinsdag 28 maart 2017

Locatie:        Wagenmakerstraat 53.

Tijd:             19.15uur inloop
                    19.30uur – 21.00uur workshop

Inschrijven:  okidoki.ouderavond@gmail.com

Inschrijven voor de workshop van uw keuze gaat als volgt. Stuur een mailbericht naar okidoki.ouderavond@gmail.com waarin u aangeeft:

  • naar welke workshop u wilt gaan
  • met hoeveel personen u komt.

Wij hanteren de volgorde van aanmelding; aanmelden kan tot uiterlijk tot donderdag 23 maart. Na aanmelding sturen wij  u dan z.s.m. een bevestiging. Wanneer u onverhoopt toch niet aanwezig kunt zijn horen wij dit ook graag z.s.m. van u op hetzelfde mailadres.