Peuteropvang

Over Peuteropvang / peuterspeelzaal Okidoki

Samen spelen met andere kinderen, andere activiteiten ondernemen dan thuis − voor peuters is dat leuk en leerzaam. Okidoki biedt peuteropvang / peuterspeelzaal voor kinderen van twee tot vier jaar. Dat doen wij op verschillende locaties in ’s-Gravenzande en Heenweg.

Vertrouwde groep

Per dag geven vaste medewerkers leiding aan een groep. Dat voelt vertrouwd en veilig. En met leeftijdgenootjes om mee te spelen, is het altijd weer gezellig bij Okidoki.

Peuteropvang en peuterspeelzaal

Okidoki biedt peuteropvang en peuterspeelzaal aan. Peuterspeelzaal, in de meeste gevallen van 08.30 – 11.30 uur, is bedoeld voor kinderen waarvan één van de ouders niet werkt of studeert en dus niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.
Peuteropvang, van 08.00 – 12.00 uur, is bedoeld voor kinderen waarvan de ouders wel recht hebben op kinderopvangtoeslag. Peuteropvang of peuterspeelzaal: de peuters spelen allemaal samen in dezelfde groep.

Locaties waar wij Peuteropvang / Peuterspeelzaal bieden

Albert Klingstraat
Boelhouwerstraat
Van der Kest Wittensstraat
Spinel
Eikenlaan
Wagenmakerstraat
Prins Bernhardstraat
Obrechtlaan

Hierboven en in de roze balk onderaan deze pagina kunt u klikken op de locatie van uw keuze.

Stimulering ontwikkeling

Okidoki werkt met het ontwikkelingsstimuleringsprogramma Ben ik in Beeld. Dit is een erkend programma voor kinderen van 0 tot 4 jaar dat gebruikmaakt van elementen uit de methode Uk & Puk. Pedagogisch medewerkers versterken hiermee de brede (taal)ontwikkeling van jonge kinderen. De activiteiten binnen deze methode worden op een ontwikkelingsgerichte manier aangeboden. Dit betekent onder andere dat pedagogisch medewerkers altijd kijken naar wat de kinderen ondernemen en wat ze interessant vinden om zo bij hun belevingswereld aan te blijven sluiten.

Okidoki heeft voor deze methode gekozen omdat hij heel goed  en natuurlijk aansluit bij de filosofie en werkwijze van Okidoki: Ontdek het talent dat je bent!

De belangrijkste kenmerken

  • Veel interactie
  • Een dagritme geeft rust
  • Thema’s en themahoeken om te spelen
  • Interactief voorlezen
  • Activiteitenspin
  • Oog voor de ontwikkeling van het kind