Extra peuteropvang in de zomervakantie!

Extra peuteropvang in de zomervakantie!

De kinderopvangorganisaties Simba, stichting Kwest, De Lange Keizer en Okidoki bieden in de zomer van 2020 extra peuteropvang aan. Deze extra opvang is  bedoeld voor peuters met een VVE indicatie (Voor- en Vroegschoolse Educatie).

De landelijke subsidieregeling ‘Inhaal- en ondersteuningsprogramma aanvullend op voorschoolse educatie 2020/2021’ maakt het mogelijk om deze extra uren gratis aan te bieden. Op die manier kunnen de peuters een groot deel inhalen van wat ze tijdens de coronacrisis gemist hebben. Zoals bijvoorbeeld het contact met andere kinderen en het spelenderwijs leren. Daarnaast krijgen de peuters boekjes en activiteiten voor thuis mee.

Tientallen peuters maken hier gebruik van op zes verschillende locaties in Westland. Kinderen, ouders en medewerkers reageren enthousiast!

Door de tijdelijke sluiting misten de peuters acht weken de peuteropvang. Juist op deze leeftijd ontwikkelt een kind zich heel snel. Hoe fijn is het dan dat in deze vakantie, waarin veel kinderen noodgedwongen thuis zijn, de mogelijkheid er is om samen met leeftijdgenootjes leuke activiteiten te ondernemen. Van spelen leer je heel veel: ontdekken, ervaren en uitproberen, het is allemaal mogelijk bij de peuteropvang!