Ben jij een Meesterkok? Ga de uitdaging aan!

Ben jij een Meesterkok? Ga de uitdaging aan en maak jouw eigen creatie!

Elk jaar organiseren Okidoki, Kwest, Simba en 2Samen een gezamenlijke wedstrijd Meesterkoks voor BSO kinderen. Vorig jaar was dat de gezonde lunch:

De finale van ‘Meesterkoks Westland’ vond plaats in februari 2020. Na flink oefenen en proeven stonden de beste Meesterkoks voor de jury, bestaande uit afgevaardigden van de lokale restaurants, het voedingscentrum en een leefstijlcoach/diëtist. Het team van Okidoki won de felbegeerde Gouden Pollepel. Het was een geslaagde, spannende finale van ‘Meesterkoks Westland’, want eigenlijk waren alle lunches heerlijk en gezond.

De vier kinderopvangorganisaties vroegen met deze wedstrijd aandacht voor gezond en lekker eten en bewegen, zowel bij de buitenschoolse opvang als thuis. Het is belangrijk dat kinderen opgroeien tot gezonde volwassenen. Dat wordt makkelijker als ze van jongs af aan op een speelse manier bezig zijn met een gezonde leefstijl.

Dit jaar stond een gezond ontbijt op het programma maar helaas gooit de huidige situatie roet in het eten. Het mengen van groepen in een grote keuken is helaas geen optie. Als alternatief gaan we dit jaar online aan de slag met kok Robert van Koppert Cress! Hij maakt heerlijke gezonde gerechten en daagt de BSO kinderen uit om hun eigen versie te bedenken en creëren. Het leuke van het Meesterkoks-concept van dit jaar, is dat ook de ouders er bij betrokken zijn. De kinderen kunnen niet alleen bij de BSO, maar ook thuis onder begeleiding met de gerechten aan de slag.

Er staat elke week een nieuw gezond gerecht op het menu. Ga jij de uitdaging aan? Deel je foto op social media met de hashtag #kokenmetokidoki zodat wij de mooiste creaties met onze volgers kunnen delen!