Activiteiten

Activiteitencarrousel

Vanaf 2019 worden op alle BSO locaties bij toerbeurt activiteiten in workshopvorm aangeboden.

Af en toe is er een workshopronde. De workshops vinden elke ronde op een andere dag plaats. Ook op woensdag en vrijdag worden er afwisselend workshops aangeboden. De workshop wordt gegeven tussen 16.00/17.00.

Workshopaanbieders

Sport en Spel: balspelen

Linda Draak van Clinic Sport en Spel verzorgt afwisselende workshops waarbij de activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen.
Elke week een ander aanbod van balspelen, tikspelen, estafettespelen, trefbalspelen, wedstrijdspelletjes etc.
Voor de leeftijd van 8 t/m 12 jaar zal de workshop meer uitdaging bieden en kan er in overleg ook een bepaalde sport worden beoefend, zoals hockey, tennis, basketbal, korfbal.

Sport en spel: bokslessen

Een sportdocent van Jeffrey Boers zal tijdens de workshops bokslessen verzorgen.
Sporten moet vooral leuk zijn, afwisselend en voldoende uitdaging bieden!!

Sport en spel: Taekwondo

Taekwondo is een vorm van zelfverdediging. Letterlijk vertaald betekent tae voet, kwon hand of vuist en do de manier of de weg. Taekwondo is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid en het wordt dus ook vaak gezien als een verdedigingssport en niet als een vechtsport omdat er veel aandacht gaat naar zelfbeheersing en respect.

Sport en Spel: skateboarden, longboarden en meer

Dreamsshop biedt verschillende workshops aan. Skateboarden, longboarden, freerunnen en jongleren. Per workshopronde bieden ze een van deze activiteiten aan. De kinderen krijgen de techniek aangeboden en leren verschillende trucjes.

Sport en spel: Golf

Leren golfen op de golfbaan. Deze workshop wordt niet gegeven op locatie, maar  op de golfbaan. Op een speelse manier worden de eerste beginselen van het golfen geleerd.

Sport en spel: Schaken

Schaakles voor beginners. Een vast clubje kinderen krijgt een reeks schaaklessen en leert zo de regels van het spel.

 

 

 

Beeldende Kunst

Tijdens de kunstzinnige workshops van beeldend kunstenaar Masja Pakvis gaan we met afgedankt materiaal ontdekken, bouwen en ontwerpen. Centraal hierin is het experimenteren in het proces, waar de fantasie van het kind wordt aangesproken. 

Dansen

Tijdens deze workshops krijgen de kinderen dansles van een ervaren dansdocent van Dance Innovation. Er wordt gedanst op muziek van nu en leuke choreografieën aangeleerd. Ook is er genoeg ruimte in deze les voor de kinderen om hun eigen creativiteit en fantasie kwijt te kunnen.

Dansen

In de workshop van Heppie Dance komen verschillende dansvormen voor, het belangrijkste is dansen met plezier. Bewegen met aandacht is om ook de kinderen bewust te maken van hun lijf en kunnen in de vorm van dans.

Theater

Door middel van spellessen, bewegingslessen en zanglessen werken docenten van Koperen Kees aan creativiteit, ontplooiing van talent en inleving, maar ook aan zelfvertrouwen, samenwerken, fysieke ontwikkeling, stemvorming en presentatie. En daarnaast is theater natuurlijk ook ontzettend leuk! Waar anders vind je gemene heksen, stoere ridders, oude opa’s, knappe prinsessen, gekke dieren, bazige juffen en sjieke koningen?

Muziek: DJ-lessen

Wil jij weten hoe het is om DJ te zijn? Samen met Younes Mohcin van DJ-school De Formule gaan jullie leren hoe het is om in de schoenen te staan van een DJ. Hoe draai je nou muziek? Welke muziek moet je draaien? Hoe moet ik staan achter de draaitafels? En ga zo maar door! 

Muziek

Muziek maak je met de muziekmees!  Tijdens de workshops zijn kinderen zelf actief bezig, zodat de kinderen zelf kunnen ervaren, beleven en voelen wat muziek met hen doet.