BSO Carrousel, groep 5 t/m 8

BSO Carrousel, opvang vol uitdaging

De vrije tijd die kinderen bij de buitenschoolse opvang van Okidoki doorbrengen, moet leuk en uitdagend zijn. Daarom bieden wij kinderen van groep 5 t/m groep 8 een afwisselende manier van opvang met vele keuzemogelijkheden.

Geopend

BSO Carrousel is geopend op locatie:

Kon. Julianaweg 59a op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Upst@irs op maandag, dinsdag en donderdag geopend. Op woensdag en vrijdag worden de kinderen opgevangen op onze BSO Carrousellocatie Julianaweg 59a.
Leeuwerik 78-80 op maandag, dinsdag en donderdag. Op woensdag en vrijdag worden de kinderen opgevangen op Leeuwerik 9.

Voor inhoudelijke vragen over de betreffende locaties kunt u mailen naar:
BSO Carrousel, Kon. Julianaweg 59a: carrousel@okidoki-kdv.nl of bellen naar (0174) 422902.
BSO Upst@irs: upstairs@okidoki-kdv.nl of bellen naar (0174) 41 62 38.
BSO Leeuwerik: bsoleeuwerik@okidoki-kdv.nl

Activiteitencarrousel

Okidoki ziet buitenschoolse opvang als vrijetijdsbesteding voor kinderen, maar tegelijk ook als opvang die kinderen wil uitdagen zich te ontwikkelen tot initiatiefrijke, zelfstandige en sociale jongeren. Daarom bieden wij een zo breed mogelijk programma op het gebied van sport, natuur, koken en creativiteit. Voor kinderen vanaf groep 5 wordt dit geboden via de BSO Carrousel locatie Koningin Julianaweg 59a, en via de BSO Upst@irs, Koningin Julanaweg 154a (op het Sporttpark). Bij BSO Leeuwerik 78-80 is dit vanaf groep 4.

Zowel in schoolweken als in vakanties bieden we tal van activiteiten. Onze activiteitencoördinator zorgt er -  samen met de pedagogisch medewerkers van de locaties - voor dat er dagelijks een keuze is waar kinderen aan mee mogen doen als ze daar zin in hebben.


Kunst
In het atelier worden allerlei schilder- en tekentechnieken aangeboden. Onder leiding van een kunstenaar wordt het vrije werken ontwikkeld en de fantasie geprikkeld. 

Techniek 
Kinderen kennis laten maken met alles wat met techniek te maken heeft. Dit kan groot, maar ook klein worden gezien. Er worden telkens andere activiteiten aangeboden. Van figuurzagen tot breien, van het uit elkaar halen van oude apparaten tot bouwen naar eigen ontwerp. Lego is in ruime mate aanwezig. Kinderen mogen ook zelf ideeën aandragen.

Sport
Sportieve activiteiten staan hoog in het vaandel. Van de sportvelden op het sportpark wordt volop gebruik gemaakt. Onder leiding van een sportleerkracht bieden we aansprekende sport- en spelactiviteiten. ’s Zomers buiten en ’s winters maken we gebruik van sporthal of gymzaal.

Kookidoki
De locaties beschikken over kookeilanden met kookunits en ovens. De kinderen koken, bakken of braden lekkere hapjes, soepjes e.d. Ze leren spelenderwijs veilig en hygiënisch omgaan met voedsel en keukengerei.

Natuur
De kinderen kunnen de natuur beleven tijdens uitstapjes naar bijvoorbeeld park, strand, Prinsenbos. Met name in vakanties staat dit regelmatig op het programma.

Cultuur
Ook voor culturele activiteiten is plaats in ons programma. Met name in vakanties bieden we afwisselend, dans, het opvoeren van een musical, een uitstapje naar museum of de film.

Huiswerk

Kinderen hebben vaak vanaf groep 5 huiswerk. In eerste instantie is het maken van huiswerk de verantwoordelijkheid van de ouders. Kinderen kunnen wel de gelegenheid krijgen om huiswerk te maken bij de BSO en, als u dit bij ons aangeeft, hierbij hulp te krijgen. Er zijn computers aanwezig.

Buitengroep De Strandjutters

Daarnaast kunt u ook kiezen voor de buitengroep, die vanuit onze vaste locatie Spinel 19, 's-Gravenzande, op maandag, dinsdag en donderdag de natuur intrekt.

Buitengroep De Strandjutters: opvang vanaf 7 jaar en in bezit van een zwemdiploma.