Because We Carry

Over because we carry

#bethechangeyouwishtoseeintheworld# 

WEES ZELF DE VERANDERING DIE JE WILT ZIEN IN DE WERELD
We hebben alle hulp nodig bij het inzamelen van rugzakjes voor alle gevluchte kinderen die leven in kamp Moria op Lesbos. Deze actie is zo hard nodig. De Corona tijd is voor deze kinderen echt extreem saai. Waar wij met onze kinderen rondom de tafel op de iPad en met Zoomcalls thuis gewoon doorleren en met het speelgoed dat onze kinderen hebben zich redelijk vermaken in en om het huis, is deze tijd in het kamp vooral voor de kinderen echt oersaai. Kinderen moeten in hun tent blijven waar echt niks te doen is. 

Naar school gaan was al geen optie, buitenspelen zoals voetballen met een fles, knikkeren met steentjes en glijden van de berg in een kratje; dit alles mag nu zelfs niet meer door de uitbraak van het Coronavirus. Iedereen moet in zijn tent zitten.

Hoe fijn is het dan om een mooie, gave rugzak te krijgen, met 4 a 5 speeltjes erin, waar je ook nog wat van kunt leren. Want alle kinderen van over de hele wereld willen zich ontwikkelen. En de ontwikkeling van kinderen mag nooit stilstaan door een onverschillig beleid van volwassenen. 

Tijd voor onze liefdevolle hulp!

RUGZAKJESWe zoeken echte rugzakjes, dus met twee brede banden voor op de rug, niet van die sportrugzakjes met touwtjes. Je mag een tweedehands rugzakje samenstellen, of een nieuw setje maken. 
We gaan drie verschillende rugzakjes maken in drie leeftijdscategorieën:
Meisjes • Jongen • Gender neutraal.

1 – 3 jaar
4 – 6 jaar 
7 – 12 jaar 

En aan een rugzakje hang je een kaartje met 1-3, 4-6, 7-12 Girl of Boy of een ❤️  als het voor beide is. 

1-3 JAAR 
Blokken, Duplo, bal, vetkrijtjes, autootje, vliegtuigje, treintje, plastic of houten dieren, vormpjes voor zandtaartjes & ijsvormpjes, schepje, spulletjes om keukentje te spelen, kleurboek, popje, vingerpopjes, poppenkastpoppen, kleine muziek instrumentjes, verkleed kleren (kleine attributen zoals opzet oren, neus, staartje, kroontje), blokpuzzel, boekje met alleen plaatjes i.v.m taal. 

4-6 JAAR 
Puzzel, kwartet, Memory, telraam, spelletjes maar dan de reisversie ~ let op de leeftijd, bal, popje, 
vergrootglas, etui met stiften en/of potloden en puntenslijper + mooi schrift of kleurboek, stickervel, autootje, vliegtuigje, treintje, 
plastic/houten dieren, Playmobile, kleine muziek instrumentjes, knutselpakketje, uitveegbaar tekenbordje, 
vouwblaadjes, verkleedkleren (kleine attributen zoals opzet-oren, neus, staartje, kroontje), punnikwerkje, kralen en draad om een ketting te maken.

7-12 JAAR
Puzzel, kwartet, spelletjes maar dan de reisversie- let op de leeftijd, Uno, kaartspel
bal, vergrootglas, etui met stiften en/of potloden en een puntenslijper + mooi schrift of kleurboek, stickervel, auto, kleine muziek instrumentjes, Playmobil, knutselpakketje, 
loombandjes, uitveegbaar tekenbordje, Rubix, 
jongleerballetjes, diabolo, dammen, schaken ~ kleine versie, Domino, Lego, punnikwerkje, dobbelstenen, knikkers en een klein voetballertje. 

HOE
Alles wat je in het rugzakje doet, is schoon en heel! 
Je doet 4 a 5 speelgoedjes, leerwerkjes in een rugzak die passen bij de leeftijd en gender. 
De rugzak mag Max 2 kilo wegen.
De rugzak gaat nog makkelijk dicht!
De rugzak heeft dus brede banden, niet zo’n gymtasje met touwtjes en geen andere tas modellen.
Omdat we het eerlijk gaan verdelen is dit alles extreem belangrijk. Elk kind krijgt zo echt iets heel moois en waardevols. 

WAT ECHT NIET
Knuffels!!! Dit mogen we niet uitdeden i.v.m luizen, schurft en andere ziektes. 
Springtouwen worden gelijk ingezet door ouders om de tent mee te verstevigen of sprokkelhout mee samen te binden. 
Pistolen of leger-achtig speelgoed kan een trauma aanwakkeren en is daarmee echt een no-go. 
En please doe geen tandenborstels, zeepjes of kleding in de tas. Dat maakt het heel oneerlijk en daar is het kamp toch weer net te klein voor. We focussen ons op speelgoed en leerstof. 

 

 

DE INZAMELING
Je kunt je rugzakjes opsturen naar een inzamelaar bij jou in de buurt of deze langs brengen op vrijdag 1 & zaterdag 2 mei.
Langs brengen werkt als volgt: Je gaat op vrijdag 1 of zaterdag 2 mei naar de inzamelaar toe, in de tuin of op de oprit vind je een kliko, ton of krat met ons logo erop. Je doet je rugzakjes in een afgesloten vuilniszak en raakt deze alleen aan met handschoenen. Wanneer er anderen zijn, houd je keurig 1,5 meter afstand totdat je aan de beurt bent.

Het adres is sweelincklaan 10, 2692 bd s gravenzande. 

Selfie #BecauseWeCarry
Terwijl je helemaal Coronaproof je vuilniszak in de bak doet maak je een selfie en die plaats je op social media met #BecauseWeCarry, zo kunnen we je met deze # vinden en later alle foto’s delen! Sexyer dan dit gaat het haast niet worden toch? Ook leuk voor later in de boeken. 

Uiterlijk half mei gaat alles op de post! En delen we het tijdens de Ramadan uit op Moria. Daar leven naar schatting 8.000 kinderen. Laten we onze uiterste beste doen om zo ver mogelijk te komen. 

Knallen allemaal!!!  ❤️   Liefs BWC (Debby van Deursen en Ellen Huis)

  Download