Kinderopvang 0-4

Kinderopvang van nul tot vier jaar

U werkt, studeert of bent op zoek naar werk, daarom zoekt u opvang voor uw kind. Een fijne omgeving voor uw baby, een plek waar uw peuter lekker kan spelen met andere kinderen. En natuurlijk wilt u er zeker van zijn dat uw kind in goede handen is. Okidoki biedt kinderopvang voor kinderen van nul tot vier jaar. Dat doen wij op verschillende locaties in Westland.

Vertrouwde groep

Wij vangen kinderen op in vaste groepen, zodat ze zich snel thuis voelen. Elke locatie heeft een groepsindeling op leeftijd: voor de allerjongsten tot twee jaar en voor kinderen van twee tot vier jaar. Elke groep heeft een eigen ruimte en maximaal drie vaste pedagogisch medewerkers. Dat voelt vertrouwd en veilig. En met leeftijdgenootjes om mee te spelen, is het altijd weer gezellig bij Okidoki.

Ontwikkeling stimuleren

Okidoki werkt met het ontwikkelingsstimuleringsprogramma Ben ik in Beeld. Dit is een erkend programma voor kinderen van 0 tot 4 jaar dat gebruikmaakt van elementen uit de VVE methode Uk & Puk. Pedagogisch medewerkers versterken hiermee de brede (taal)ontwikkeling van jonge kinderen. De activiteiten binnen deze methode worden op een ontwikkelingsgerichte manier aangeboden. Dit betekent onder andere dat pedagogisch medewerkers altijd kijken naar wat de kinderen ondernemen en wat ze interessant vinden om zo bij hun belevingswereld aan te blijven sluiten.

Okidoki heeft voor deze methode gekozen omdat hij heel goed  en natuurlijk aansluit bij de filosofie en werkwijze van Okidoki: Ontdek het talent dat je bent!

De belangrijkste kenmerken:

  • Veel interactie
  • Een dagritme geeft rust
  • Thema’s en themahoeken om te spelen
  • Interactief voorlezen
  • Activiteitenspin
  • Oog voor de ontwikkeling van het kind

Hele en halve dagopvang

Of u nu voor hele of halve dagen kinderopvang nodig hebt, bij Okidoki kunt u terecht van half acht ’s morgens tot zes uur ’s avonds. Kiest u voor een halve dag? Dan vangen wij uw kind op van half acht tot één uur (5,5 uur) of van half een tot zes uur (5,5 uur).

Rondleiding

Wilt u een kijkje nemen bij een van onze locaties? Wij geven u graag een rondleiding. Zo kunt u zelf de sfeer proeven, zien hoe het bij Okidoki gaat en kennismaken met de pedagogisch medewerkers. Neemt u voor het maken van een afspraak contact op met de leidinggevende van de locatie. U vindt de contactgegevens onder het kopje Locaties. U bent van harte welkom!

Flexibele dagopvang

Heeft u meer behoefte aan flexibele opvang? Ook dat is mogelijk bij Okidoki. Wij bieden flexibele opvang aan op de locaties Dresdenweg in ‘s-Gravenzande en Bakkershof in Wateringen.

Flexibele opvang wordt op deze 2 locaties aangeboden tussen 07.00 uur en 18.30 uur. De flexibiliteit uit zich in een vrije indeling van de week voor de opvang van uw kind. Hierbij zijn niet de vaste dagdelen, maar de uren waarin een kind kan worden opgevangen het uitgangspunt, zodat we kunnen voldoen aan de individuele wensen van een gezin.

VVE-Verklaring

Kinderen die een Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie (VVE)-indicatie hebben, zijn kinderen waarvoor het consultatiebureau op basis van door de gemeente vastgestelde criteria een overdracht/indicatie heeft afgegeven. Deze indicatie kan worden afgegeven omdat uw kind extra ondersteuning nodig heeft op de peuterspeelzaal of kinderopvang m.b.t. bepaalde ontwikkelingsgebieden, bijvoorbeeld de taalontwikkeling. Heeft uw kindje een VVE verklaring? Lees hier dan meer.