De boekfiets start!

Okidoki & Kwest introduceren de Boekfiets!

Maandag 4 oktober was het moment daar: De kick-off van de Boekfiets in het Westland! Wethouder Piet Vreugdenhil gaf het startsein door een stukje voor te lezen uit ‘Ssst! De tijger slaapt’. Het was een feestelijke ochtend met veel leesplezier.

De boekfiets is een gezamenlijk initiatief van kinderopvangorganisaties Okidoki en Kwest. Het is een herkenbare bakfiets, uitgerust met een complete inventaris van boeken, knuffels, spelletjes, tekenspullen en een geluidsinstallatie. De Boekfietsers lezen voor met behulp van een vertelkastje en doen taalspelletje met kinderen én ouders. ‘’Zo brengen we het (voor)leesplezier letterlijk naar kinderen en ouders toe.’’

De boekfietsers stappen vanaf nu op de fiets en brengen het (voor)leesplezier letterlijk naar kinderen en ouders toe. De Boekfiets rijdt om de week uit naar onze locaties. We starten in Naaldwijk en 's-Gravenzande en hopen later dit jaar uit te kunnen breiden naar onze andere kernen. Ook hopen we speeltuinen en parken te kunnen bezoeken. Boekfietsmedewerkers kunnen dan binnen en buiten voorlezen bij De Boekfiets.

De boekfiets is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en VSBfonds.