Een kindje op komst?

Een kindje op komst?

Ben ik wel goed verzekerd? Wat gebeurt er met mijn inkomen als ik in deeltijd ga werken, en krijg ik nog wat aan tegemoetkomingen?

De belangrijkste vragen over de financiële gevolgen van de zwangerschap beantwoord:

Hoe lang duurt mijn zwangerschapsverlof?

Officieel heet het zwangerschaps- en bevallingsverlof en duurt onder normale omstandigheden zestien weken: vier tot zes weken voor de uitgerekende datum en de rest erna. Je krijgt altijd twaalf weken, ook al beval je ruim na de uitgerekende datum. Gedurende het verlof krijg je gewoon je salaris doorbetaald. De werkgever mag je tijdens het verlof niet ontslaan en het mag ook niet van je vakantiedagen afgaan. Het geld voor het zwangerschapsverlof komt van UWV. Je werkgever moet deze uitkering aanvragen. Voor het salaris dat hij anders aan jou betaalt, kan hij dus tijdelijk iemand anders inhuren.

En, heb ik nog belastingvoordeel?

Als je kinderen hebt en niet zo heel veel verdient, kun je in aanmerking komen voor het Kindgebonden Budget dat je -net als de Kinderopvangtoeslag krijgt via de Dienst Toeslagen. Als je alleenstaande ouder bent, dan heb je ook nog een aantal belastingvoordelen, zoals de Alleenstaande Ouderkorting. Werk je daarbij ook nog, dan ontvang je een hoger belastingvoordeel. De Belastingdienst heeft exact op een rijtje gezet hoeveel belastingvoordeel je kunt hebben van een kind en wanneer je in aanmerking komt voor het Kindgebonden Budget.

Voor straks: deeltijd of voltijd?

Hoe beslis je hoe je straks werktijd en privétijd onderling gaat verdelen? Malouk heeft al een paar keer met haar vriend over opvang gesproken. Het liefst wil ze 3 tot 4 dagen per week blijven werken. Haar vriend heeft een eigen bedrijf. Hij moet daarom fulltime blijven werken. Hoe doen andere stellen dat? De meeste stellen houden aan dat degene die per uur het meeste verdient, het meeste gaat werken. Daarbij komt dat in Nederland de opvatting heerst dat je je kind toch niet meer dan drie dagen ‘uitbesteedt’. Het grootste deel van de werkende paren met kinderen hanteren dan ook het 100-60 model. Een andere populaire verdeling is allebei vier dagen.