Groen en Doen-wedstrijd

De 50 dingen die je gedaan moet hebben vóór je twaalfde

De 50 dingen die je gedaan moet hebben vóór je twaalfde
Alle basisscholieren en kinderopvanggroepen in Westland en Hoek van Holland kunnen meedoen aan de Groen en Doen wedstrijd. Deze wedstrijd loopt tot en met juni 2016 en draait om het opdoen van bijzondere natuurervaringen. Daardoor is iedereen sowieso al een winnaar! Maar degene die dit op de beste, leukste en origineelste manier kan ‘bewijzen’ maakt ook nog kans op mooie prijzen.
WNME en haar partners hebben een lijst (pdf, 4mb) gemaakt van 49 natuurervaringen. De 50e mogen de deelnemers zelf invullen en wordt naar originaliteit gewaardeerd. Alle 50 dingen moeten bewezen worden d.m.v. een foto of video. De ‘bewijzen kunnen via de ‘Groen en Doen facebookpagina’ geüpload worden, of aan het einde in een fotocollage of filmpje worden aangeboden.
Met onze locatie Spinel (buitengroep De Strandjutters, BSO Spinel en Peuteropvang Spinel) doen we natuurlijk met deze wedstrijd mee! Sommige dingen doen we al bijna dagelijks, zoals in de modder spelen….. Met water en zand maken ze dammetjes en nieuw aangelegde riviertjes. Water en zand is sowieso het leukste speelgoed

voor een kind. Voor sommige opdrachten bedenken we met elkaar oplossingen, omdat ze moeilijk te realiseren zijn. Zoals ‘sterrenkijken’. De kinderen hebben sterren gemaakt, op de ramen geplakt en kijken ernaar duinen af gesleed en dat ging nog best hard ook in het zand! Ook sneeuwengeltjes, getekend in poedersuiker gaf een leuk, alternatief resultaat. En zo zullen we de komende periode met elkaar leuke oplossingen verzinnen voor de groen en doen opdrachten. We hebben er zin in.