Okidoki geeft peuters boek

Okidoki geeft haar peuters Woeste Willem cadeau.

Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een prentenboekklassieker voor een klein bedrag beschikbaar te maken. Het prentenboek Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert  geeft Okidoki aan al haar peuters cadeau. Om voor te lezen, te luisteren of de prachtige tekeningen te bekijken.

Woeste Willem
Woeste Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Frank sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen. Het boek is niet nieuw, maar verscheen voor het eerst in 1992. Prentenboekmakers Ingrid en Dieter Schubert maken al veertig jaar samen prentenboeken, waaronder de boeken Er ligt een krokodil onder mijn bed en Platvoetje.

 

Piratenweken

In de weken voor de zomervakantie vieren we op alle locaties zomerfeesten in de vorm van een piratenweek. Met het boek Woeste Willem als uitgangspunt beleven de kinderen leuke avonturen!

Nieuw: prentenboek in 20 talen
Om het prentenboek Woeste Willem toegankelijk te maken voor àlle kinderen die opgroeien in Nederland heeft stichting VoorleesExpress het initiatief genomen om audio-vertalingen te maken van Woeste Willem. De audio-vertalingen zijn gratis te beluisteren via de website www.prentenboekeninalletalen.nl         

Voorleesplezier essentieel voor de (taal) ontwikkeling van kinderen.
Het effect op woordenschatontwikkeling is onevenaarbaar: met een kwartier voorlezen per dag leren kinderen gemiddeld 1000 woorden per jaar! Dat is de reden dat Okidoki op elke groep veel aan voorlezen doet. Met dit boek hoopt zij de ouders van de peuters nog meer te laten voorlezen. Want voorlezen is belangrijk én leuk!