Opening Jutterskeet

De Jutterskeet

Op 30 maart a.s. wordt bij onze locatie De Strandjutters op vakantiepark Vlugtenburg de Jutterskeet geopend. Een samenwerkingsproject tussen Okidoki, WNT, Strandpark Vlugtenburg en Avavieren.
Kinderen en volwassenen bewust maken wat afval voor het milieu doet, hoeveel afval er jaarlijks op de Westlandse kust aanspoelt en achtergelaten wordt aan het strand en in de duinen. Dat willen we zichtbaar maken door het neerzetten van een container waarin de Jutterskeet wordt gevestigd. Hier worden alle vondsten tentoongesteld, er wordt een logboek bijgehouden met de datum, de omschrijving van het voorwerp en de vindplaats. De Jutterskeet staat naast de Strandjutters en het restaurant Hé Pannenkoek, in de loop naar het strand. We hopen dat de Jutterskeet door deze ligging vaak bezocht wordt om een kijkje te nemen én om strandvondsten in te leveren.
De Jutterskeet is rolstoelvriendelijk. Er komen picknicktafels waar kinderen en volwassenen kunnen zitten om hun verhalen te vertellen en het logboek in te vullen.
Het doel van de keet is om kinderen, maar ook volwassenen bewust te maken van de invloed zie ze zelf kunnen hebben op het voortbestaan van een schone zee en schone stranden. En dat hier dan uit voortvloeit dat iedereen ook in zijn buurt oog krijgt voor rondslingerend afval en meewerkt aan een schone omgeving.