Activiteiten

Activiteitencarrousel

Okidoki biedt kinderen extra activiteiten in de vorm van een carrousel. Met grote regelmaat zijn er workshops en/of extra activiteiten waaronder muziek, expressie, natuur, sport, yoga.

Zowel bij BSO Basis als bij BSO Carrousel kunnen de kinderen meedoen met de aangeboden activiteiten.

Peutercarrousel

Kinderopvang speelt een belangrijke rol in het leven van ouders en kinderen. Hier ontdekken kinderen hun eigen karakter en laten zij een eerste glimp van hun talenten zien.

Alle activiteiten die wij aanbieden, passen in onze filosofie: geef kinderen de ruimte en uitdaging om te ontdekken. Of het nu hun sportieve of creatieve talenten zijn. Als kinderen die ruimte en uitdaging krijgen, gaan plezier en ontwikkeling hand in hand. De ontwikkeling van onze peutercarrousel sluit daar naadloos bij aan.

In de peutercarrousel komen activiteiten aan bod, waarvoor we externe professionals uitnodigen of waarbij we op stap gaan. U kunt hierbij denken aan muziek, bewegen, expressie, natuur.

Bij de locaties kunt u het programma van de betreffende perode bekijken.

BSO Carrousel

Ook bij de buitenschoolse opvang zijn er extra activiteiten,  zowel door eigen medewerkers als door externe professionals. Sport, expressie, muziek, kunst en koken, het is allemaal mogelijk!

Voor de kinderen vanaf groep 5 zijn er speciale locaties (BSO Julianaweg 59a, Upst@irs en Leeuwerik 78-80 ), waar op maandag, dinsdag en donderdag keuze is uit 1 of 2 activiteiten.

Vanaf 2019 worden op alle BSO locaties bij toerbeurt activiteiten in workshopvorm aangeboden.

Per jaar zullen er zes workshoprondes zijn van zes weken. Elke workshopronde komt er minimaal één externe om een workshop te geven. De workshops vinden elke ronde op een andere dag plaats. Ook op woensdag en vrijdag worden er afwisselend workshops aangeboden. De workshop wordt gegeven tussen 16.00/17.00.

Bij BSO/activiteiten op deze website leest u meer over het huidige aanbod.

 

Welke activiteiten staan er regelmatig op het programma?

Muziek
De Muziekmees brengt met zijn muzikale verrassingskast en pop Jip een aansprekend programma bij de peuters. Bij de buitenschoolse opvang neemt hij diverse muziekinstrumenten mee.

Sport
Een sportdocente zorgt bij de peuters voor bewegingsactiviteiten in spelvorm. Bij de buitenschoolse opvang komen diverse sporten en spellen langs, waaronder tennis, hockey, voetbal, golf.

Yoga
Een yogadocente verzorgt een speelse vorm van bewegen. Met eenvoudige oefeningen neemt zij de kinderen mee in haar verhaal.

Expressie/toneel/dans
Op een eenvoudige, aansprekende manier neemt een dramadocent de kinderen mee in een spel van toneel, dans e.d.

Natuur
Onze natuurmedewerker gaat een ochtendje op stap met de mini-jutters. Samen met de vaste medewerker van de groep bezoeken zij strand, duinen, bos of park. Bij de buitenschoolse opvang gaat zij op maandag, dinsdag en donderdag met een vaste groep de natuur in.

Sociaal
In samenwerking met Verpleeghuis De Kreek van Pieter van Foreest lopen er 2 projecten waarbij bewoners van De Kreek en peuters elkaar in een ongedwongen manier ontmoeten, te weten:

  • Van grut naar GROOT
    Op donderdagochtend brengen bewoners en peuters een bezoekje aan de kinderboerderij waar ze samen genieten van een programma rondom de dieren.
  • Generatietuin
    In de serre bij De Kreek ontmoeten bewoners en peuters elkaar. Als het weer het toelaat ‘tuinieren’ kinderen en bewoners genieten van de aanblik. In de serre drinken de kinderen samen met de bewoners, zingen liedjes, doen een spelletje en genieten van elkaars aandacht.