Over Okidoki

Ontdek het talent dat je bent

In 1992 vinden de Olympische Spelen plaats in Barcelona, opent Disney de deuren van Disneyland Paris en besluiten twee moeders om in 's-Gravenzande te starten met Stichting Kinderopvang Okidoki. De drie organisaties hebben gemeen dat talent de belangrijkste drijfveer vormt. Terwijl de eerste twee dat vooral vertalen naar commerciële belangen, stelt Okidoki zich ten doel om als niet-commerciële stichting ouders/verzorgers en hun kinderen van de best mogelijke kinderopvang te voorzien.

Het is in die tijd nog niet heel vanzelfsprekend dat moeders er ook een carrière op nahouden, maar toch groeit de behoefte aan goede kinderopvang in 's-Gravenzande gestaag. Okidoki groeit mee met alle veranderingen en ontwikkelt zich in rap tempo. Tegenwoordig zijn er bij de stichting bijna 200 mensen betrokken. Medeoprichter en huidige directeur Margreet van der Poll stond met haar team aan de basis van de verdere professionalisering die daarvoor nodig was.

Plezier

Groter groeien mocht nooit ten koste gaan van de persoonlijke benadering, kwaliteit en keuze om zonder winstoogmerk te werken. Echter, het allerbelangrijkste is dat de kinderen met veel plezier naar Okidoki komen. Dat ze vriendjes maken, lekker spelen, zich thuis voelen en ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Niet voor niets staat 'Ontdek het talent dat je bent' bij Okidoki centraal. Onder toezicht van pedagogisch medewerkers leren de kinderen spelenderwijs communicatieve en sociale vaardigheden. Bij Okidoki is elke dag een ontdekkingsreis voor kinderen.

Voor iedereen

Tegenwoordig biedt Okidoki niet alleen kinderopvang, maar ook buitenschoolse opvang, peuteropvang en peuterspeelzalen verdeeld over zeventien locaties. De meeste locaties bevinden zich in 's-Gravenzande, maar Okidoki is ook actief in Heenweg, Naaldwijk, Wateringen en Kwintsheul. Bij Okidoki is iedereen welkom, want het is belangrijk om samen op te groeien, ongeacht geloof, cultuur, maatschappelijke achtergrond of andere verschillen. Ook voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke handicap biedt Okidoki opvang waar dat kan.

Samen

Op deze manier helpt Okidoki ouders die studeren, werken of een plek zoeken waar hun kinderen uitgedaagd worden en lekker kunnen spelen met leeftijdsgenootjes. Om de opvang zo goed mogelijk op de kinderen en ouders af te stemmen onderhoudt Okidoki nauw contact. De locatieteams spreken ouders natuurlijk dagelijks. Okidoki organiseert ook regelmatig ouderavonden en beschikt over een actieve oudercommissie. Zo zorgen de professionele en enthousiaste teamleden samen met alle betrokkenen voor de beste omstandigheden voor de persoonlijke ontwikkeling van alle bijzondere talenten bij Stichting Kinderopvang Okidoki. 

Maatschappelijke kinderopvang

Maatschappelijke kinderopvangorganisaties kiezen uitdrukkelijk voor een bedrijfsvoering waarbij de winst opnieuw wordt geïnvesteerd in de organisatie. Met de winst kunnen we duurzame kwaliteit borgen en innovatie mogelijk te maken.

Okidoki is een maatschappelijke kinderopvangorganisatie. Dit betekent dat wij kinderopvang bieden aan alle kinderen, óók in die wijken waar het niet rendabel is maar kinderen het wél hard nodig hebben.
Onze kinderopvang blijft open ook in die wijken waar geen winst word gemaakt.