WOS 'In jouw buurt'

Uitzending 'In jouw buurt' bekijken

Via onderstaande link kunt u de uitzending, waarin kinderen van Stichting Kwest, Simba, 2Samen en Okidoki strijden om de titel 'Meesterkoks.

https://www.wos.nl/in-jouw-buurt/tvgemist/item?INGX1no1rGM8V1m3oC7fHpNvDEo4mVcu

Kinderen buitenschoolse opvang maken gezonde en lekkere lunch

Woensdag 12 februari deden vier BSO-teams van de Westlandse Kinderopvangorganisaties Okidoki, Simba, Stichting Kwest en 2Samen mee aan de finale van ‘Meesterkoks Westland’.  In de KwestFactory bij BSO KwestKids (Honselersdijk) werden heerlijke en gezonde lunches klaargemaakt. Het team van Okidoki won de felbegeerde Gouden Pollepel.

Het was voor de jury niet makkelijk een winnaar te kiezen. De winnende lunch van Stephanie, Juna, Nick en Kim krijgt een plekje op de menukaart van Eetcafé De Witte ('s-Gravenzande en De Lier), Brasserie Mirell (Naaldwijk) en HOV Koffie & Conceptstore (Wateringen). Kiest u deze lunch in de maand maart, dan krijgt u havermoutpannenkoekjes met fruit en een smoothie.

De wedstrijd hield de kinderen op de locaties van de buitenschoolse opvang de afgelopen maanden lekker bezig. Ze verzamelden recepten en in de Week van de Gezonde Kinderopvang (november 2019) kookten zij samen.

Spannende finale

Na flink oefenen en proeven stonden nu de beste Meesterkoks voor de jury bestaande uit afgevaardigden van de lokale restaurants, het voedingscentrum en een leefstijlcoach & diëtist.  Het was een geslaagde, spannende finale ‘Meesterkoks Westland’, want eigenlijk waren alle lunches heerlijk en gezond.

‘Meesterkoks Westland’

De vier kinderopvangorganisaties vragen met deze wedstrijd aandacht voor gezond en lekker eten en bewegen, zowel bij de buitenschoolse opvang als thuis. De gemeente Westland vindt het een goed initiatief. Het is belangrijk dat kinderen opgroeien tot gezonde volwassenen. Dat wordt makkelijker als ze van jongs af aan op een speelse manier bezig zijn met een gezonde leefstijl. Het leuke van ‘Meesterkoks’ is dat ook de ouders daarbij betrokken zijn.

Een pluim voor de teams van Stichting Kwest, Simba en 2Samen en een felicitatie aan de meesterkoks van Okidoki!